Visie op ICT, sociale media en digitale inclusie bij Middenschool Brugge

Visie op ICT, sociale media en digitale inclusie bij Middenschool Brugge

Surfen, chatten, gamen: jongeren zijn ermee opgegroeid. Helaas hebben velen ook al kennis gemaakt met de gevaren en ongemakken van de computer: spam, virussen, foutieve informatie, hackers,… Bij ons leren tieners op een verantwoorde en veilige manier omgaan met ICT.

In het ingesloten PDF-document vindt u onze visie op ICT, sociale media en digitale inclusie. Wij zijn een innovatieve, levendige en mediawijze school; voor foto- en videomateriaal verwijzen we grotendeels naar onze facebookpagina (de link vindt u terug in het PDF-document ‘Visie op ICT, sociale media en digitale inclusie’).

Ook onze infofolders ‘ICT’ en ‘Peer Support’ vindt u in bijlage. De infofolder ‘ICT’ geeft een woordje uitleg inzake het ondersteunend lesuur ICT (dat vanaf dit schooljaar gestart is). In de infofolder ‘Peer Support’ wordt onze werkwijze voor een positief welbevinden bij leerlingen uitvoerig toegelicht.

In bijlage vindt u eveneens enkele foto’s inzake de (in het PDF-document toegelichte) topics ‘computerlokaal’, ‘veilig omgaan met sociale media’, ‘3D-printing’ en ‘Peer Support’.

De YouTube-link bevat de afspeellijst inzake instructievideo’s van onze lessenreeks ‘Smartschool voor ouders’.

Middenschool Brugge Centrum - BRUGGE

Foto's

Video

Documenten

Links