In een notendop

We gaan opnieuw op zoek naar de  #SociaalsteSchool 2019 !

In een wereld die meer en meer gedigitaliseerd wordt, dient ook het onderwijs hier de nodige aandacht aan te geven. Digitaal burgerschap speelt een steeds grotere rol in het leven van onze leerlingen. Digitaal burgerschap is een recht en digitale geletterdheid geeft de mogelijkheid dit recht uit te oefenen. Daarnaast is ook digitalisatie in de school een uitdaging. Hoe zetten we digitaal in als middel om onze leerlingen te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Dit project wil in het schooljaar 2019-2020 weer 500 scholen ondersteunen met het ontwikkelen van een visie en projecten. Deze laureaten zijn een voorbeeld voor anderen en tonen hoe sociaal burgerschap wordt ingebed in de cultuur van de school.

Het bestellen van de doos geeft geen verplichting om mee te doen aan de wedstrijd. Inspiratie en leren van elkaar is wat al de #Sociaalstescholen met elkaar verbindt.

Waarom mee doen?

Kritisch burgerschap, mediawijsheid en digitale geletterdheid gaan hand in hand.

Kinderen begeleiden in de digitale wereld is niet iedereen gegeven. De vaardigheden die deze leerlingen nodig hebben staan soms ver van waar momenteel aandacht aan gegeven wordt in het onderwijs. Niet enkel online media maar ook het gebruik van digitale tools is voor vele jongeren een onderdeel van hun leren en leven.

Met dit project moedigen we scholen aan om ‘uit de doos’ te denken en sociale en digitale vaardigheden positief in te zetten in hun leerplan.  Hiervoor ondersteunen wij scholen met begeleiding en een gratis doos vol les- en inspiratie materiaal van de vele partners en experten in het domein. We helpen met een gedragscode online en offline voor een cultuur van respect. We ondersteunen om van jouw school een school van de toekomst te maken die leerlingen voorbereidt op Digitaal Burgerschap.

Wil je echt actief aan de slag met de doos? Deel dan jullie project en inspireer andere scholen met jullie aanpak. Zo maak je kans op een digitaal  feest of coole prijzen van onze sponsors.

Hoe indienen?

Ontdek hoe je als school kans maakt om laureaat #SociaalsteSchool 2019 te worden.

Deel voor 15 oktober jullie visie en/of project in en wie weet worden jullie de #SociaalsteSchool2019

 • Inzending

 • Accepted file types: jpg, jpeg, png, gif.
  Optimale afmeting 1600x500px (jpg of png file)
 • Naam van het project en school
 • Dit project moet nog niet gestart zijn. We beoordelen niet op uitvoering wel op visie en originaliteit. Meerwaarden zijn, een gedragscode ondersteund door heel de school, ouderbetrokkenheid en duurzaamheid. Meer info op het wedstrijdreglement
 • Drop files here or
  Accepted file types: jpg, jpeg, png, Max. file size: 256 MB.
  • Accepted file types: mp4, Max. file size: 25 MB.
   Max 25MB
  • Drop files here or
   Accepted file types: pdf, Max. file size: 256 MB.
    Heb je iets in een presentatie gemaakt. Deel die dan hier in pdf