Dé inspiratiedoos voor Digitaal Burgerschap

Deze inspiratiedoos bevat allerhande materiaal van onze sponsors waarmee je meteen aan de slag kunt om je te ontpoppen als #SociaalsteSchool2019. Denk aan posters, preventiemateriaal, inspirerende affiches en ondersteunende lespakketten waaronder ‘Sociaal Online’ en ‘Media Sheriff’.

Daarnaast vind je ook tips om media, coderen en gebruik van ICT pedagogisch in te zetten tijdens de lessen. En dit jaar gaan we verder !! Ook AI, Iot, VR en AR zullen geen onbekende meer zijn! Kortom: alles wat je nodig hebt om digitale geletterdheid en inclusie te stimuleren in jouw school!

Het bestellen van dé Doos geeft geen enkele verplichting om een project in te dienen! 

Hoe werkt het?

De #SociaalsteSchool gaat op zoek naar projecten die de digitale vaardigheden van kinderen en jongeren versterken vanuit onderwijs. Projecten die ouderbetrokkenheid van jongeren ondersteunen en sociale integratie bevorderen, worden daarom graag gezien door de jury.

Deelnemende scholen ontvangen ‘de inspiratiedoos’ met materiaal van de partners van de #SociaalsteSchool. In welke mate dat deze wordt ingezet in het project wordt mee beoordeeld. Scholen worden uiteraard aangemoedigd ‘uit de doos’ te denken om digitale inclusie en positieve mediawijze cultuur in te bedden in hun school.

Wil jij met een lagere of secundaire school kans maken om winnaar de worden van dé #SociaalsteSchool 2019, vul dan nu het formulier volledig in om ‘dé doos’ vol inspiratie materiaal en lespakketten te ontvangen. De dozen worden verstuurd worden vanaf juni, maar onze vrijwilligers staan graag klaar om je eerder bij te staan met workshop of extra informatie.

De vakjury zal één winnaar van beiden selecteren op basis van de criteria in het reglement. Daarnaast mogen alle scholen die een doos ontvingen mee stemmen. De school die het meest inspireert wordt zo de publiekswinnaar 2019. En dat kan iedereen zijn want zelf zonder project kan jou visie op Digitaal Burgerschap een inspiratie zijn !

Hoe word je #SociaalsteSchool

Stap 1: Schrijf je nu in en ontvang vanaf eind augustus dé Doos vol inspiratie materiaal en lespakketten. Wees er snel bij en maak kans op gratis workshops om jouw school extra te ondersteunen!

Stap 2: Maak een gedragscode #SociaalOnline en deel jullie visie over digitaal burgerschap op de school. Betrek iedereen en vergeet niet de ouders en misschien zelf de buurt de betrekken.

Stap 3: Stuur ons een digitaal plan van een duurzaam project dat jullie met heel de school willen uitvoeren om de #sociaalsteschool2018 te worden die inzet op digitale burgerschap!

Stap 4: Onze jury selecteert de winnaars die we in de spotlight zetten met een digitaal feest en coole prijzen. Ben je niet de winnaar dan nodigen we jullie toch uit in onze community voor digitale geletterdheid!

Een project indienen gaat niet over winnen. Het gaat over samen leren en  elkaar inspireren.

Ben je overtuigd?

Schrijf je school in en ontvang onze inspiratiedoos!