Programmeren samenwerking B-stroomleerlingen met Okanjongeren scholengemeenschap Damiaaninstituut en Sjib

Programmeren samenwerking B-stroomleerlingen met Okanjongeren scholengemeenschap Damiaaninstituut en Sjib

Vorig jaar al zijn we een mooi project gestart rond digitaal burgerschap en welbevinden van onze leerlingen. Dit project “Samen leren met de Rode Neuzen Wagen” zetten we nu verder met een nieuwe mooie uitdaging.
Nog steeds kijken we naar wat ons vorig jaar het meest inspireerde om verder te zetten;

de samenwerking, de onverwachte samenhorigheid, de schitterende ideeën, de droevige maar ook motiverende verhalen, het samen leren en ontdekken van talenten, …maakt dit project al voor ons tot een groot onverwacht succes!

We werkten al met de B-stroom aan programmeren in het verleden zoals je kan zien aan onze inzending vorig jaar. Dat deden we toen ook al  met de Okan leerlingen. Nu ze samenbrengen kan een uitdaging zijn, maar we gaan ervoor!

Dus: Dit jaar werken we met de B-stroomleerlingen samen met Okan leerlingen van één van onze scholen uit de scholengemeenschap. Niet alleen taal kan een barrière zijn, maar ook de verschillende leeftijden in deze groepen, Daarnaast brengt de verschillende origine en verschillende beginsituaties van de verschillende onderdelen uit de techniekwereld extra uitdagingen met zich mee. We gaan dit jaar divers inzetten met deze groepen op programmeren EV3, microbit, tekenprogramma’s op computer, laseren, … Dit tijdens verschillende lessen doorheen het schooljaar. De proeflessen die we vorig jaar deden hebben ons alvast geïnspireerd dit project verder uit te werken.  Foto’s zullen later gemaakt worden.

 

Damiaaninstituut Aarschot - Aarschot

Video

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *