The Wall @BasisschoolHetLaar

The Wall @BasisschoolHetLaar

Deze generatie groeit op met een digitale wereld binnen handbereik. Wij volwassenen mogen onze ogen hier niet voor sluiten!

Groot was onze verbazing om tijdens de workshop te ontdekken dat er al zoveel kinderen van 8 jaar op social media zitten. Plots merkten we hoe belangrijk het is voor ons leerkrachten om hier meer alert voor te zijn. Vaak hoor je mensen zeggen dat social media maar toegankelijk is vanaf 13 jaar en dat we de kinderen eigenlijk in de richting van social media duwen door hierover te praten. Niks is minder waar. Duidelijke gedragscodes afspreken kan niet vroeg genoeg gebeuren. Je praat toch ook met kinderen over bvb de gevaren van drugs. Dan sporen we hen toch ook niet aan om drugs te proberen. Deze generatie groeit op met een digitale wereld binnen handbereik. Wij volwassenen mogen onze ogen hier niet voor sluiten!

The Wall

Wij willen proberen een plaats (the wall) te voorzien waar kinderen boodschappen/foto’s kunnen hangen (posten) en waarop kan gereageerd worden. Zo kunnen boodschappen en reacties die wel/ niet oké zijn besproken worden.

BSGO! Het Laar - Zwijndrecht

Links

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *