Talentenuurtjes op Sint Paulusinstituut

Talentenuurtjes op Sint Paulusinstituut

Al onze leerlingen van 1A krijgen de keuze uit talentenuurtjes (2u/week; wisselt drie keer per jaar).

Het hoofddoel is het ontdekken en uitbouwen van hun talenten

Eén van de talentenuurtjes is STEM. In dit talentenuurtje maken de leerlingen kennis met programmeren. Ze gaan aan de slag met de mBot, de ozobot en misschien dit jaar ook met microbit en samlab (in samenwerking met een fablab dat opgericht werd in de plaatselijke bibliotheek).

Daarnaast bieden we ook nog Medialab.  Hier wordt de focus gelegd op het digitaal bewerken/verwerken van foto- en filmmateriaal. Ook wordt in dit talentenuur heel wat aandacht gegeven aan mediawijsheid, wet op de privacy, wat mag en wat mag niet i.v.m. beeldmateriaal, …

Tenslotte denk ik nog aan Twinning.  In Twinning staat taal en communicatie centraal: van theater(teksten) over drama tot eTwinning, het platform voor Europese projecten…  De leerlingen worden aangemoedigd taal in te zetten als communicatiemiddel – in allerlei vormen. Dat kan dus door te creatief om te gaan met taal tot communiceren met andere Europese jongeren. Taal als cultureel gegeven.. 

De talentenuurtjes staan niet op punten, het hoofddoel is het ontdekken en uitbouwen van hun talenten. De leerlingen werken er op hun eigen tempo.

De andere talentenuurtjes waar de leerlingen uit kunnen kiezen zijn: sport, ART, culture club.

Sint-Paulusinstituut - Herzele

Foto's

Video

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *