Sociaal leren met een filter #BuitengewoonOnderwijs @deRegenboog

Sociaal leren met een filter #BuitengewoonOnderwijs @deRegenboog

om te ervaren dat de filter van het menselijk contact zeer belangrijk is ….

Wij zijn een school voor buitengewoon onderwijs, type 9/BA en type 2. Wij vinden heel moeilijk materiaal om onze leerlingen met een mentale beperking weerbaarder te maken op internet. Zij kennen geen angst of schroom en gaan vaak in op aanbiedingen die niet in orde zijn. Zij zijn ook al 13 of 14 als ze bij ons weggaan en willen net als leeftijdsgenoten de wereld ontdekken maar hebben veel problemen met het stellen van grenzen. Het ouderlijk toezicht is bij enkelen quasi onbestaande. Dus alles wat we in handen kunnen krijgen, nemen we aan.

Een workshop ‘sociaal online’ is een manier om te ervaren dat de filter van het menselijk contact zeer belangrijk is. Woorden in een bericht worden niet ondersteund door lichaamstaal en kunnen anders verstaan worden. Ook is het hen niet altijd duidelijk dat alles wat je op het net zet, er een lange tijd blijft staan.

Met het materiaal uit de doos willen we al een aantal foute ideeën ontkrachten. Het is super belangrijk dat onze leerlingen digitaal geletterd zijn en op een juiste manier met sociale media kunnen omgaan omdat ze zo makkelijk te misleiden zijn.

BuBaO De Regenboog - Kessel

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *