Samen met verschillende partners werken aan mediawijsheid bij Sint-Lambertus.

Samen met verschillende partners werken aan mediawijsheid bij Sint-Lambertus.

Een aantal Heistse secundaire scholen/ Sint-Lambertusinstituut, Atheneum Heist, Instiuut Mevrouw Goovaerts (BUSO), in samenwerking met Rotary en het gemeentebestuur zetten in op mediawijsheid. De bedoeling is om dit schooljaar samen een traject te lopen rond digitale geletterdheid, waarbij iedere school zijn eigen accenten legt en acties en lessen uitwerkt. De doelgroep is de 1ste graad.

Uitendelijk landen we in de maand april met een gezamelijk mini-festival: ‘Kom van je scherm’. Samen organiseren we een buitenspeeldag, waarbij we de schermpjes aan de kant leggen en ‘live’ gamen. Ook willen we een comedy voor tieners rond mediawijsheid en een muzikaal optreden voorzien.

Tijdens het schooljaar werken de scholen ieder een eigen programma uit. Belangrijk is dat het aangepast is aan het doelniveau. We starten wel allen met het Spel ‘Enter escape’ van De Aanstokerij. Tussendoor voorzien we dat leerlingen van verschillende scholen digitaal met ekaar in contact komen en gegevens uitwisselen.

Rotary ondersteunt het project en schenkt bovendien ieder school ook een aantal laptops, specifiek bestemd voor de kansarme leerlingen de school dreigen te verlaten als een digibeet, omdat er thuis geen computer is of omdat ouders te weinig ICT-vaardigheden hebben. Het risico dat de kloof van ongelijkheid groter wordt, neemt zo toe.

We willen alle leerlingen dezelfde kansen geven zodat ongelijkheid niet zichtbaar is !

Voor deze groep van leerlingen willen we laptops ter beschikking stellen om alle leerlingen dezelfde kansen te geven. Met de steun van Rotary kunnen de 4 Heistse secundaire scholen deze mobiele hardware inzetten om het leergebeuren te ondersteunen, zonder jongeren te stigmatiseren. Iedere leerling kan gebruik maken van een laptop, ongelijkheid is dus niet zichtbaar.

Het project wordt door de leerkrachten verder uitgewerkt en acties vinden plaats in het 1ste en 2de trimester.

Sint-Lambertusinstituut - Heist-op-den-Berg

Foto's

Links

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *