Rode Neuzen – Halloween bij GO! SO Lennik

Rode Neuzen – Halloween bij GO! SO Lennik

Leerlingen verantwoordelijk maken voor hun eigen leren is de visie van onze school.

In de ASO-richting werken we met STEAM waarbij de leerlingen actief leren leren. Ook in de BSO-richtingen werken we aan het actief leren m.n. door het invoeren van flex-klassen.

What’s in a name? In onze flexklas krijgen de leerlingen bij het begin van elke week een planning van de opdrachten, taken en toetsen die deze week moeten worden vervuld. Ze maken zelf een planning op, schatten zichzelf in en kiezen zo wanneer ze welke les doen.
Als Rode Neuzenschool werken we in PAV ook op deze manier. De leerlingen gingen zelf op zoek naar ideeën om van onze school een plek te maken waar ze zich nog beter in hun vel voelen. Ze stelden een enquête op en verwerkten de resultaten. Ze werkten hun idee in groep verder uit en probeerden de jury te overtuigen op een heuse “beurs”. Momenteel werken we in de flexklas op een vakoverschrijdende manier aan onze eerste actie, een Halloweenlunch. De verschillende klassen kregen hun opdrachten. Sommigen gelden voor iedereen (in het kader van PAV) , anderen slecht voor een welbepaalde richting (promo en bestellingen voor kantoor, (voor)bereiden lunch voor VV, decoratie door VV en hout. Op deze manier werken ze allemaal samen!

GO! SO Lennik - Lennik

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *