Online/Offlife @Pestalozzi

Online/Offlife @Pestalozzi

We willen onze leerlingen bewust maken van de impact van smartphones en sociale media op hun leven, zonder met het vingertje te wijzen.

Tijdens ons project Welzijn en Maatschappij leerden we onze leerlingen in het eerste jaaral om veilig online te gaan en steeds waakzaam zijn met het delen van informatie op internet. Zo willen we hen laten stilstaan bij hun recht op privacy en de gevaren die ermee gepaard gaan. Dat deden we onder andere door groepsgesprekken, interactieve sites en een klasspel.
Wat we dit jaar nog op de planning hebben staan is dat we hen willen betrekken bij de regels en het gebruik van smartphones in een sociale context, zoals de refter en de speelplaats op school op school.
In de derde graad wordt er dit jaar een projectdag uitgewerkt rond fake news.

Voor al onze leerlingen zouden we ook graag een workshop organiseren voor ouders. Hoe kunnen zij omgaan met het gebruik van de gsm en de schermtijd van hun kinderen.
Als we luidop verder dromen zouden we graag een filmje maken rond reacties op online-artikelen. Heel vaak hebben media hier onvoldoende moderatoren op staan, waardoor deze reacties vaak uitbulken van de racistische uitspraken. We zouden een video willen maken waarin onze leerlingen, waarvan het merendeel een migratie-achtergrond heeft, geconfronteerd worden met deze uitspraken en welke invloed dit heeft op hoe zij naar de maatschappij kijken.

Stedelijk Lyceum Pestalozzi - Antwerpen

Foto's

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *