Media@de3master

de leerkrachten bij staan en coachen in al de nieuwe media en ontwikkelingen. Zo kunnen zij ook hun kennis en enthousiasme overdragen op de leerlingen.

Over de hele schoolgemeenschap
Sinds vorig schooljaar hebben we op 3 andere vestigingen van de school Mediacoaches en is onze school begonnen aan een weg naar een meer mediawijze school. Er werd een visie, een beleid uitgewerkt. Er werd o.a. een nieuwsbrief opgestart om de collega’s info en tips te geven. Dit schooljaar is er een Facebookpagina opgericht om ook via deze weg tips rond mediagebruik, mediawijsheid op school te verspreiden. De iPads werden in een nieuw beheersysteem gezet.

Op onze vestiging:
Omdat ook op onze vestiging de nood aan een mediacoach groot was, is die er sinds dit schooljaar ook (in opleiding).
Het doel dit schooljaar is om de leerkrachten bij te staan en te coachen in al deze nieuwe media en ontwikkelingen. Zo kunnen zij ook hun kennis en enthousiasme overdragen op de leerlingen. Vorig jaar hebben onze oudste leerlingen en hun leerkrachten bijvoorbeeld al een workshop kunnen volgen van #desociaalsteschool. Zo hopen we deze leerlingen met een beetje extra mediawijze info in hun rugzakje naar het middelbaar te hebben gestuurd.

Heel concreet is het project nog niet. Het zal starten met in november in het mediaprofiel van de leerkrachten in kaart te brengen, hun vragen en noden te verzamelen om zo verder aan de slag te gaan. Daarnaast zullen heel wat leerlingen in november deelnemen aan “de schaal van M”

de 3master bao (campus Tielen) - Tielen (Kasterlee)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *