Living Tomorrow – Zora Robot

De studenten van vandaag maken de wereld van morgen. Living Tomorrow wil hen inspireren met producten, diensten en technologieën die in de (nabije) toekomst een belangrijk deel zullen zijn van hun dagelijks en professioneel leven. Living Tomorrow ontvangt nu al zo’n 15.000 studenten per jaar en biedt programma’s en rondleidingen aan die met name zijn afgestemd op het middelbaar en universitair onderwijs.

 

NIEUW is de interactieve Farmony-rondleiding die in samenwerking met de Boerenbond wordt georganiseerd.

Bij Living Tomorrow kijken we naar de toekomst van alle aspecten van onze maatschappij: hoe we in de toekomst mogelijk omgaan met energie, hoe onze medische wetenschap evolueert, hoe we gaan winkelen, … Een belangrijke vraag die tijdens de rondleiding wordt gesteld is: hoe gaan we de steeds aangroeiende wereldbevolking blijven voeden? En hoe kunnen we dit op een duurzame manier doen? Met duurzaam bedoelen we hier het vrijwaren en veiligstellen van ons milieu voor toekomstige generaties, maar ook de mogelijkheid voor landbouwers om een rendabel bedrijf uit te baten met aandacht voor goede arbeidsomstandigheden en in een positieve relatie tot de maatschappij.

Plattelandsklassen ontwikkelde, vanuit haar expertise in landbouweducatie, samen met het Centrum Agrarische Geschiedenis en Vliegwerk, de serious game Farmony.

Farmony is een educatief computerspel voor jongeren waarbij de speler in de huid kruipt van een Vlaamse land- of tuinbouwer. Al spelend ontdekt men de keuzes waar elke Vlaamse land- en tuinbouwer dagelijks voor staat. Living Tomorrow heeft dit “serious game”, samen met partner Boerenbond, geïntegreerd in een nieuwe rondleiding: de Farmony-rondleiding. Deze richt zich met name op de doelgroep waarvoor dit spel werd ontwikkeld : de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs. Vanaf het schooljaar 2017-2018 kunnen klassen deze interactieve rondleiding volgen.

Scholen kunnen zich aan de hand van vier lesbundels voorbereiden op de rondleiding bij Living Tomorrow, maar dit is uiteraard geen must. De bundels kunnen tevens worden ingezet om verder te werken op wat tijdens de rondleiding werd geleerd. Op die manier kadert de rondleiding volledig in de lessen rond duurzaamheid én alle andere aspecten van onze maatschappij.

Extra kracht komt uit het feit dat het Farmony-spel online wordt gespeeld en het op die manier ook een breed publiek kan bereiken. Enthousiaste leerlingen kunnen dus thuis of op school online de uitdaging verder aangaan met familie of klasgenoten.

Bezoekers van onze recentste publieksdag konden het spel reeds uittesten. Twee winnaars kregen een Minimoi, een 3D-geprint beeldje van zichzelf, geschonken door Boerenbond. Proficiat aan de winnaars! Zij mochten op vrijdag 23 juni hun prijs in ontvangst nemen bij Living Tomorrow.

De Farmony-rondleiding kan vanaf nu worden geboekt bij Living Tomorrow.

 

sCooledu

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *