Leren in de stellingen, het land van nu!

Leren in de stellingen, het land van nu!

Als kleine stedelijke lagere school zien wij de noodzaak om in te zetten op digitaal burgerschap en de koppeling met de sociaalste school.

Ik kende al sinds enkele jaren het initiatief vanuit een gedeelde kennis en vond het interessant me hierin wat te verdiepen. Ik merkte zelf toen de toename naar de vraag: Hoe gaan we met sociale media om en hoe leren we onze kinderen hier verstandig mee om te gaan.

al vroeg (vanaf de kleuters) zeer sterk inzetten op het gebruik van media en dit laten doorgroeien zodat al onze leerlingen goede digitale burgers worden.

Vorig jaar had ik reeds de doos aangevraagd en vond ik al heel wat interessante pakketten terug om me hierin te ondersteunen. Nu zouden we dit ook beter willen implementeren in onze school aangezien zij binnenkort een nieuwe vestiging krijgt. Hierdoor zal ook het beleid een andere vorm krijgen en opnieuw worden aangepast aan de noden van de huidige (en steeds veranderende) maatschappij. We gaan dus al vroeg (vanaf de kleuters) zeer sterk inzetten op het gebruik van media en dit laten doorgroeien zodat al onze leerlingen goede digitale burgers worden.

Ik hoop bij deze de noodzaak op maatschappelijk niveau en dus ook schoolniveau te kunnen hebben toelichten.

Land Van Nu - Borgerhout

Links

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *