Keuzevak SOCIO in Sint Jozef Humaniora

Keuzevak SOCIO in Sint Jozef Humaniora

De leerlingen die bij ons het twee jaar starten, kunnen een keuzevak kiezen. DIt kan STEM, sport, Arts, digi of Socio zijn. Met het nieuwe vak SOCIO willen we leerlingen warm maken voor maatschappelijke thema’s en taboes doorbreken. We willen hen in een aantal projecten laten kennis maken met ‘andere’ mensen in onze samenleving. Door een getuigenis, een workshop en vrijwilligerwerk brengen we mensen met een beperking, een andere cultuur en taal, die leven in armoede, … dichter bij de leerlingen.

Op deze manier verruimen we hun blik op de wereld, worden taboes doorbroken en zien ze na een workshop met mensen met een beperking enkel nog de mens en niet meer de beperking. Het vak is nieuw, maar we werkten reeds het eerste project ‘Onbeperkt’ af.

In bijlage vind je oa fotomateriaal van onze eerste 6 sociolessen ‘Onbeperkt’. Ik voeg ook het filmpje toe die we gebruikt hebben om aan de leerlingen het keuzevak voor te stellen.

We werken oa samen met de VIVES hogeschool (studenten geneeskunde brengen EHBO-sessies), vzw VIRO (producten die hun bewoners met een beperking maken zullen oa ook door een mini-onderneming op school en op onze kerstmarkt verkocht worden) en voor de VZW Oscare (die met een escape room rond brandveiligheid komt) organiseren we een actie tijdens de warmste week.
We kijken alvast uit naar het vervolg. De leerlingen vinden dit alvast waardevol en wij zijn alvast heel tevreden met de opstart van het nieuwe vak.
Het smaakt naar meer!

Sint Jozef Humaniora - Brugge

Documenten

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *