Het nieuwe digitale tijdperk @Technicum

Het nieuwe digitale tijdperk @Technicum

In mijn visie is het belangrijk dat we leerlingen van morgen, zowel de voordelen maar ook de nadelen van het internet aanleren. Het is de bedoeling dat de leerlingen op onze nieuwe campus (tegen 2020) met elk device, altijd en op het internet geraken.

Met de voordelen bedoel ik dan dat de leerlingen zichzelf op alle momenten moeten kunnen bijsturen en bij studeren. Natuurlijk is het ook zo dat de toegang bepaalde beperkingen moet kunnen opleggen.

De programma’s die wij gebruiken in de lessen moeten gratis aangeboden worden zodat ze van en bij elkaar moeten kunnen leren in onze open ruimtes.
Het is ook zeer belangrijk dat de leerlingen een netetiquette moeten aangeleerd krijgen, zodat ze nu en later niet in een sms taal communiceren met derden. De leerlingen moeten ook hun ouders kunnen helpen met de werking van het digitale leerplatform, aangezien de ouders een belangrijke factor zijn in het opvolgen van de leerlingen hun leerproces.

Het nieuwe digitale tijdperk moet ons en de leerlingen in staat stellen om steeds van elkaar te leren, op elke moment en op elk device.

Met betrekking op de nadelen van het internet is het belangrijk dat we aanleren wat de gevaren kunnen zijn (cyberpesten, sexting, opzoeken van informatie, delen van gegevens op sociale media, …) en hoe ze zich hier tegen kunnen beschermen en hoe op reageren wanneer het fout loopt.

Technicum - Sint Truiden

Links

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *