GO! Erasmus De Pinte, Mee met EDP !

GO! Erasmus De Pinte, Mee met EDP !

Duiding ‘Mee met EDP’

Onze ‘brave kindjes’, die zwieren we niet zomaar het zoevend wegverkeer van het web op. We wapenen ze met woorden, tekstbegrip en know-how. Woorden moeten cool zijn, maar tegelijk niet kwetsen. Een foto is maar zo echt als de filter die je erop zet. Met sociale media kan je spelen, maar je moet er ook mee en van leren. Op school ontwikkelen onze leerlingen die tools, de kennis om met leuke en educatieve websites aan de slag te gaan en de (mensen)kennis om te weten dat sociaal niet alleen digitaal is.

Onze school is sociaal digitaal. Met taal. En nog veel meer.

Tegelijk zijn de armen van het web veel langer dan die van ons allen samen. Onze leerlingen spelen online spelletjes tegen elkaar, wij maken tutorials en sharen die online. Boek gelezen? Dan skypen we gewoon met de auteur! We verzamelen verhalen van toeristen op de Korenmarkt en publiceren ze in een mooie website.

En op Facebook? Daar blinkt onze pagina. Met foto’s en verhalen. Zo zijn de ouders en oud-leerlingen weer helemaal ‘mee met EDP’! En wij met hen. We leven mee op de proclamatie, feesten mee op GWP en duimen digitaal mee voor de toekomst! Samen én sociaal.

We nodigen je graag uit om een kijkje te komen nemen, een praatje te maken met leerlingen, ouders, leerkrachten … Grasduinen kan je alvast via onze ‘Mee met EDP’- Padlet.

 

Om ervoor te zorgen dat we het project ‘Mee met EDP’ levendig houden, werken we dit jaar aan enkele challenges.

Zo willens minstens 500 likes verzamelen voor onze Facebookpagina, zodat die actief gevolgd wordt. Ook gaan we samen aan de slag om een online gedragscode uit te schrijven. We houden een instagramfotowedstrijd voor ons #peterenmeter project. We denken ook aan filmpjes en verslagen van uitstappen en projecten die door onze leerlingen worden gedeeld op sociale media.

Enkele voorbeelden kan je al volgen op onze  YouTube kanaal EDP SociaatsteSchool 

Samen met de leerlingen en het schoolteam geven we de challenges in de loop van het jaar verder vorm.

Met enthousiaste groeten

Het EDP #sociaalsteschool-team

 

ps: We kijken alvast enorm uit naar alle ingediende projecten,  een eventuele nominatie als erkenning … en de overwinning van onze school of een andere school – waarvan we dan graag leren 😉

Erasmus De Pinte - De Pinte

Video

Links

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *