Geluksschool Momentum

Wat is Momentum?
Momentum wordt in Dikke van Dale omschreven als “het moment uitermate geschikt om te ondernemen en door te zetten”. Dit is wat wij dagelijks met onze kinderen willen bereiken, dat moment dat ze door intrinsieke motivatie gedreven bereid zijn om door te zetten.

 

We omarmen diversiteit in al zijn aspecten positief en maken hiervan onze sterkte.

In ons logo vind je een kraanvogel. In Aziatische landen wordt de kraanvogel als geluksbrengend beschouwd en is de kraanvogel het symbool voor een lang leven, vrede en gerechtigheid. Kraanvogels zijn immers ook de boodschappers van wijsheid. De gekleurde vogel in ons logo geeft aan dat we diversiteit in al zijn aspecten positief omarmen en hiervan onze sterkte maken.

Bij momentum bereiden we leerlingen voor op de toekomst met 21ste eeuwse vaardigheden

De Geluksschool
Wij zijn heel blij de eerste school in Vlaanderen te zijn die geluk niet enkel studieprestaties als kwaliteitsmeter hanteert. Geluk dat niet vrijblijvend is. Een kind kan enkel geluk kennen als het zijn talenten ten volle inzet. We zorgen ervoor dat een kind in een veilige, gestructureerde en gezonde omgeving het beste uit zichzelf kan halen.

Talenten- en gezondheidscoaches staan samen met onze leerkrachten in voor het opsporen en begeleiden van de talenten vanaf 2,5 jaar. Enkel door jezelf te kennen en die persoon te mogen zijn op school, kan je tot ultiem geluk komen.

Zo ga je van MOMENTUM naar SUMMUM.

De Momentummakers
Bij Momentum hebben we een prachtig team van begeleiders die elke dag samen met de ouders en alle schoolpartners onze kinderen gelukkig willen maken.
We breiden ons team uit met Momentummakers binnen de gemeenschap.
It takes a village to raise a child.

Een Momentummaker is iemand die het inzetten op geluk bij kinderen hoog in het vaandel draagt, die onze gelukswerking mee wil ondersteunen door zijn/haar wereld naar de school te brengen door hun aanwezigheid, ideeën, ondersteuning…

Ons rolmodel, ons levend voorbeeld dat iedereen die zijn/haar talenten kent en deze juist inzet om zijn/haar geluk zelf in handen te kunnen nemen.
Voor iedere pijler van onze visie hebben we een sterke persoonlijkheid om ons te ondersteunen. Zie bijlage

Een gezonde levensstijl is niet louter een individuele keuze. De keuzes van de leerlingen op je school worden minstens even hard beïnvloed door hun fysieke en sociale omgeving. Kinderen en jongeren brengen bovendien een groot deel van de dag op school door, dus de boodschap die de school uitzendt, valt niet te onderschatten.

Wij dragen onze zorg voor de fysieke en mentale gezondheid van onze leerlingen hoog in het vaandel.

 

Rode neuzen
BS Momentum, Intesa Maak en Smaak en Bakkerij Wiame slaan de handen in elkaar om geld in te zamelen voor het mentaal welzijn van jonge kinderen.

Ons onderwijs legt de nadruk op cognitieve ontwikkeling. Maar zitten onze kinderen ook goed in hun vel, op school en daarbuiten? Nochtans is net dit van gigantisch belang voor hun toekomst. Wij willen de school zijn waar welbevinden en betrokkenheid centraal staan. Een school die de basisbehoefte van kinderen aan erkenning, affectie, veiligheid en duidelijkheid vervult, en waar kinderen in de klas hun natuurlijke drang naar ontdekken kunnen uitleven.

Het is een plek waar kinderen zelfvertrouwen (leren) hebben, open staan voor hun omgeving, zich niet meteen uit het lood laten slaan wanneer het mis gaat, genieten, hun gevoelens kunnen toelaten en uiten, en weerbaar zijn.

Kinderen die emotioneel in evenwicht zijn, herkennen respectloos gedrag en kunnen er tegenin gaan. Of een kind geestelijk gezond is in de kindertijd, bepaalt mee of het later een goed leven kan leiden. Met vroege interventies om hun mentale gezondheid te bevorderen, kunnen we kinderen helpen open te bloeien.

Wij roepen alle scholen/bedrijven op om voor 1 dagje een DOP-school of DOP-bedrijf te worden. Door te bestellen en samen met ons de bokes te doppen in onze heerlijke soep laten we aan iedereen zien dat we RODE NEUZEN steunen.

APP voor welbevinden met 

Ook nog te vermelden dat we samen met de hogeschool een app aan het ontwikkelen om het welbevinden dagelijks te meten. Bedoeling is dat kinderen, ouders, leerkrachten en framily dit kunnen gebruiken.
Met links naar hulpsites, tips voor activiteiten, …

Momentum - Sint-Truiden

Foto's

Documenten

Links

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *