Een gezonde geest in een gezond lichaam bij SMIK

Een gezonde geest in een gezond lichaam bij SMIK

Jaarthema is dit schooljaar: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Dit trekken we op vele manieren door. Zo kwam er bijvoorbeeld een aanpassing van het reglement wat betreft gsm-gebruik waarbij we de leerlingen willen leren hoe ze hiermee op een gezonde manier kunnen omgaan. We bieden zoveel mogelijk alternatieven tijdens de middag in plaats van het gebruik van hun smartphone: er is heel wat middagsport waaronder competities tussen leerlingen en leerkrachten, er is een koor, een toneelgroep, de leerlingenraad zorgt voor activiteiten…

Voor de eerstejaars was er een projectdag in het begin van het schooljaar waar onder andere mediawijsheid aan bod kwam, maar evengoed lesjes rond sociale vaardigheden.

Voor de tweede en derde graad kwamen Indiase monniken langs die samen met de leerlingen mediteerden. Gedurende het hele schooljaar zal zowel een gezonde geest als een gezond lichaam regelmatig opnieuw aan bod komen, tijdens heel wat verschillende projecten en activiteiten. Voorbeelden zijn te vinden op zowel de Facebook– als de Instagrampagina van de school (Sancta Maria Kasterlee), een kanaal langs waar we ook regelmatig quotes of tips in verband met die gezonde geest of dat gezonde lichaam delen met de leerlingen.

SMIK - Kasterlee

Foto's

Links

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *