Digitale reisgids van De Gele Ballon

Digitale reisgids van De Gele Ballon

Sinds dit schooljaar bestaat er een werkgroep ICT, omdat we het gevoel hebben dat we de lessen ICT, media, digitaal burgerschap,… bij ons op school nog naar een hoger level kunnen brengen.

Aan de hand van de eindtermen ICT dachten we na over het digitaal burgerschap op onze school. Hieruit vloeit een verticale samenhang. Deze verticale samenhang moet nog groeien, maar in de Prezi kan je al een eerste versie vinden.

Daarnaast is het voor de werkgroep (en de rest van het team) ook belangrijk om ons ICT-park te vernieuwen. Dit zou het mogelijk maken om ook de laatste nieuwe toepassingen te gebruiken en aan te leren. Momenteel vormen de huidige computers nog te vaak een struikelblok voor zowel de leerkrachten als de leerlingen.

Ten slotte zullen we investeren in de professionalisering van de leerkrachten. Het is belangrijk dat elke leerkracht zich comfortabel en vertrouwd gaat voelen om de programma’s en materialen te gebruiken. Alleen zo kunnen zij dit overbrengen naar de leerlingen.
Ook de leerlingen zullen verschillende workshops volgen in samenwerkingen met o.a. Digitale Wolven, FabLab van het Stedelijk onderwijs,…

De digitale reisgids is momenteel in de eerste plaats voor de leerkrachten. De volgende stap is nu om deze reisgids op maat van de leerlingen samen met hen uit te werken.

De Gele Ballon - Antwerpen

Links

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *