Digitale geletterdheid én een kritisch denkvermogen @Sjabi Puurs Bovenbouw

Digitale geletterdheid én een kritisch denkvermogen @Sjabi Puurs Bovenbouw

Sjabi Bovenbouw – Campus Begijnhof ASO – TSO – BSO

We proberen de leerlingen vooral digitale geletterdheid én een kritisch denkvermogen bij te brengen. Aangezien we een ASO-TSO-BSO-school zijn, is het onmogelijk om alle initiatieven hier toe te lichten, want de organisatie ligt bij heel veel leerkrachten…

2de graad: Dit doen we aan de hand van verschillende ICT-opdrachten in de klas voor verschillende vakken. Ook zijn er vakoverschrijdende projecten, waarbij leerlingen zelf informatie moeten vergaren uit verschillende bronnen. Er zijn ook projectdagen, waarbij we werken met workshops en lezingen van externen. De (culturele) excursies en meerdaagse reizen worden hier ook voor georganiseerd. Ook wordt er gewerkt rond thema’s die passen bij het vak, bijvoorbeeld gedichtenweek en in de richting Humane Wetenschappen hulpbehoevenden helpen… Dit is maar een kleine greep uit de initiatieven, aangezien het onmogelijk is alles op te sommen.

3de graad: ook hier worden excursies en meerdaagse (buitenlandse) reizen georganiseerd. Daarnaast zijn er projectdagen, geïntegreerde proeven, seminaries… Ook lezingen en workshops trachten we te organiseren, zodat leerlingen in contact komen met externen.

Op verschillende manieren zet de school zich nu al in om geld in te zamelen voor verscheidene goede doelen.

Qua digitale geletterdheid zijn we vooral op zoek naar vernieuwende ideeën en we hopen deze te vinden in de box.

Op de Facebookpagina van Sjabi en de website www.sjabi.be (bovenbouw – Campus Begijnhof) kan je nog meer informatie en eventueel foto’s vinden.

Sjabi Puurs Bovenbouw - Puurs

Links

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *