De Kleurenboom

De Stedelijke Basisschool de Kleurenboom is een kleine school in het Noorden van Antwerpen. Wij zijn een kleine school, maar je weet wat ze zeggen: klein, maar dapper.

Het computertijdperk staat niet stil … We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid om de leerlingen (en ouders) klaar te stomen voor een digitale wereld op een vaardige maar ook veilige manier!

Waarom zijn wij de sociaalste school? Omdat niet alleen onze leerlingen, maar ook ons hele team en de ouders aangemoedigd worden om sociaal en veilig om te gaan met media.Wij zijn heel trots op wat wij al met onze leerlingen, ouders en team bereikt hebben rond het integreren van (sociale) media! Daarom nemen we met veel plezier deel aan de wedstrijd ‘Word de sociaalste school’.

Kijk zeker naar onze presentatie  om alles te ontdekken wat de Kleurenboom te bieden heeft !

Enkele voorbeelden:

  • Mediakaffee: 26 september 2017:  Leerlingen en kleuters werden ondergedompeld in diverse media en apparatuur. Leerkrachten kregen praktische tips en tools om zelf mee aan de slag te gaan.
  • De leerlingen van de derde graad gaan aan de slag in het fablab.  Een creatief atelier waar o.a. 3D-printers, lasersnijders e.d. ter beschikking zijn. In het fablab zelf doorlopen we het technisch proces verder en komen we tot het creëren van deze spelletjes! Succes verzekerd
  • Via een voortraject bedachten de leerlingen waarmee ze aan de slag wilden gaan. We kozen voor een elektroquiz en het spel ‘Dokter Bibber’. Hoe vonden ze inspiratie? De juffen maakten een digiles en de leerlingen struinden het internet af naar ideetjes en mogelijkheden.

https://www.facebook.com/sbdekleurenboom/

www.dekleurenboom.be

 

S.B. De Kleurenboom - Ekeren

Foto's

Documenten

Links

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *