Arkades wordt mediawijs!

Arkades is een school voor meer- en hoogbegaafde kinderen.

Van in de kleuterklas leren ze omgaan met ICT en media. Elke leerkracht maakt op zijn eigen manier gebruik van media in de klas. In de lagere school staan de STEM-lessen vaak in het teken van ICT-gebruik. Zo maakten de kinderen dit schooljaar al een robot en leerden ze programmeren op hun laptop. Binnenkort worden er ouders ingeschakeld voor een les natuurfotografie. Nadien richten we een donkere kamer in om de foto’s zelf te kunnen ontwikkelen.

Ook tijdens de gewone lessen wordt de laptop vaak ingeschakeld. De kinderen leren vanaf groep 1 hoe ze kunnen werken met Smartschool en waar ze de nodige informatie (filmpjes, weblinks, teksten, online oefenmateriaal,…) kunnen vinden. Op deze manier wordt ook het papierwerk beperkt. Kinderen krijgen bijvoorbeeld een link naar een tekst zodat ze deze online kunnen raadplegen i.p.v. deze voor elk kind af te drukken. Via Smartschool blijven we ook in contact met de ouders (en de leerlingen). Onlangs maakte zowel de kleuter- als lagere school een facebookpagina aan om de ouders op de hoogte te houden van het reilen en zeilen op school. In de lagere school wordt ook gewerkt met Classdojo waardoor kinderen ouders hun leerproces op een kindvriendelijke manier kunnen opvolgen. Tijdens de huiswerkklas krijgen kinderen methodes aangereikt om te studeren. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van toepassingen op de laptop. Een quizje op Kahoot als herhaling van de leerstof of het instuderen van Franse woordjes via wrts.nl komt regelmatig aan bod.

We hebben nog heel wat plannen om een nog meer mediawijze school te worden, maar door onze recente verhuis is het even wachten op een betere Wifi-verbinding…

VBS Arkades - Herentals

Foto's

Video

Links

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *