In een notendop

We gaan opnieuw op zoek naar de  #SociaalsteSchool 2019 !

De positieve aspecten van digitale geletterdheid en online interacties, waaronder de verbinding tussen kinderen, het ontdekken van nieuwe interesses en zelfsturend leren leren – komen zelden aan bod. Ja, we denken nog te vaak aan negatieve aspecten met betrekking tot digitale innovatie op de ontwikkeling van onze kinderen. Met dit project gaan we op zoek naar scholen die digitale geletterdheid inzetten om inclusie te stimuleren en kinderen te ondersteunen als digitale burgertjes.

De #SociaalsteSchool 2019  is een voorbeeld voor anderen hoe digitale sociale verantwoordelijkheid wordt ingebed in de cultuur van de school.

Het bestellen van de doos geeft geen verplichting om mee te doen aan de wedstrijd. Inspiratie en leren van elkaar is wat al de #Sociaalstescholen met elkaar verbindt.

Waarom mee doen?

Kritisch burgerschap, mediawijsheid en digitale geletterdheid gaan hand in hand. Online attitudes aanleren vòòr kinderen zich begeven in online interacties is essentieel. Een leidraad geven aan jongeren die reeds participeren aan sociale netwerken is de verantwoordelijkheid van iedereen. Dit op een leuke positieve en inclusieve wijze aan bod laten komen is niet aan iedereen gegeven.

Met dit project moedigen we scholen aan om ‘uit de doos’ te denken en sociale en digitale vaardigheden positief in te zetten in hun leerplan.  Hoe zorgt een jullie gedragscode online en offline voor een cultuur van respect. Welk plan heeft jouw school om een school van de toekomst te worden die leerlingen voorbereidt op Digitaal Burgerschap

Wil je echt actief aan de slag met de doos? Deel dan jullie project en inspireer andere scholen met jullie aanpak. Zo maak je kans op een digitaal  feest of coole prijzen van onze sponsors.

Hoe indienen?

Ontdek hoe je als school kans maakt om laureaat #SociaalsteSchool 2019 te worden.

Registreer nu al je school en ontvang gratis de doos met les- en inspiratie materiaal voor het volgende schooljaar.