In een notendop

We gaan opnieuw op zoek naar de  #SociaalsteSchool 2018

De positieve aspecten van digitale geletterdheid en online interacties, waaronder de verbinding tussen kinderen, het ontdekken van nieuwe interesses en zelfsturend leren leren – komen zelden aan bod. Ja, we denken nog te vaak aan negatieve aspecten met betrekking tot digitale innovatie op de ontwikkeling van onze kinderen. Met deze wedstrijd gaan we op zoek naar scholen die digitale geletterdheid inzetten om inclusie te stimuleren en kinderen te ondersteunen als digitale burgertjes.

De #SociaalsteSchool 2018  is een voorbeeld voor anderen hoe digitale sociale verantwoordelijkheid wordt ingebed in de cultuur van de school.

Waarom mee doen?

Kritisch burgerschap, mediawijsheid en digitale geletterdheid gaan hand in hand.

Online attitudes aanleren vòòr kinderen zich begeven in online interacties is essentieel. Een leidraad geven aan jongeren die reeds participeren aan sociale netwerken is de verantwoordelijkheid van iedereen. Dit op een leuke positieve en inclusieve wijze aan bod laten komen is niet aan iedereen gegeven.

Met deze wedstrijd moedigen we scholen aan om ‘uit de doos’ te denken en sociale en digitale vaardigheden positief in te zetten in hun leerplan.  Hoe zorgt jullie digitale gedragscode online en offline voor een cultuur van respect. Welk plan heeft jouw school om een school van de toekomst te worden die leerlingen voorbereidt op Digitaal Burgerschap.

Bezorg ons een digitaal plan en maakt kans op een digitaal  feest of coole prijzen van onze sponsors.

Hoe indienen?

Ontdek hoe je als school kans maakt om laureaat #SociaalsteSchool 2018 te worden.

Deel hier je project voorstel of visie Digitaal Burgerschap, inspireer anderen en maak kans om dé SociaalsteSchool2018 te worden!

 • Inzending

 • Optimale afmeting 1600x500px (jpg of png file)
 • Naam van het project en school
 • Drop files here or
  Accepted file types: jpg, jpeg, png.
 • Accepted file types: mp4.
  Max 25MB
 • Drop files here or
  Accepted file types: pdf.
  Heb je iets in een presentatie gemaakt. Deel die dan hier in pdf