In een notendop

Voor de eerste keer gaan we op zoek naar de #SociaalsteSchool van België.

De positieve aspecten van digitale geletterdheid en online interacties, waaronder de verbinding tussen kinderen, het ontdekken van nieuwe interesses en zelfsturend leren leren – komen zelden aan bod.

Ja, we denken bij sociale media nog te vaak aan negatieve zaken. Met deze wedstrijd gaan we op zoek naar wat sociaal betekent en hoe scholen digitale geletterdheid inzetten om inclusie te stimuleren.

De #SociaalsteSchool van België is een voorbeeld voor anderen hoe digitale sociale verantwoordelijkheid wordt ingebed in de cultuur van de school.

Waarom mee doen?

Kritisch burgerschap, mediawijsheid en digitale geletterdheid gaan hand in hand. Online attitudes aanleren vòòr kinderen zich begeven in online interacties is essentieel. Een leidraad geven aan jongeren die reeds participeren aan sociale netwerken is de verantwoordelijkheid van iedereen.

Dit op een leuke positieve en inclusieve wijze aan bod laten komen is niet aan iedereen gegeven. Met deze wedstrijd moedigen we scholen aan om ‘uit de doos’ te denken en sociale en digitale vaardigheden positief in te zetten in hun leerplan.  Hoe zorgt jullie gedragscode online en offline voor een cultuur van respect.

De #SociaalsteSchool wordt in de kijker gezet door onze media partner MNM of maakt kans op een digitaal feest met coole prijzen van onze sponsors om digitale inclusie verder te zetten.

Hoe indienen?

Ontdek hoe je als school kans maakt om laureaat #SociaalsteSchool 2017 te worden.

Inschrijven