Onze inspiratiedoos

Deze inspiratiedoos bevat allerhande materiaal waarmee je meteen aan de slag kunt om je te ontpoppen als #SociaalsteSchool2017. Denk aan posters, preventiemateriaal, inspirerende affiches en ondersteunende lespakketten waaronder ‘Sociaal Online’ en ‘Media Sheriff’.

Kortom: alles wat je nodig hebt om digitale geletterdheid en inclusie te stimuleren in jouw school!

Hoe werkt het?

De #SociaalsteSchool gaat op zoek naar projecten die de digitale vaardigheden van kinderen,  jongeren en (jong)volwassenen versterken vanuit onderwijs. Projecten die ouderbetrokkenheid van jongeren ondersteunen en sociale integratie bevorderen, worden daarom graag gezien door de jury. 

Deelnemende scholen ontvangen ‘de inspiratiedoos’ met materiaal van de partners van de #SociaalsteSchool. In welke mate dat deze wordt ingezet in het project wordt mee beoordeeld. Scholen worden uiteraard aangemoedigd ‘uit de doos’ te denken om digitale inclusie en positieve mediawijze cultuur in te bedden in hun school. 

 

 

Wil jij met een lagere of secundaire school kans maken om winnaar de worden van dé #SociaalsteSchool 2017, vul dan nu het formulier volledig in om ‘dé doos’ op maat te ontvangen. De vakjury zal één winnaar van beiden selecteren.

De leerlijn ‘Sociaal Online’ is de leidraad om de interactieve gesprekken met de leerlingen te starten. Uiteraard kun je in de lagere jaren het gesprek meer sturen en in de hogere jaren meer als facilitator optreden tijdens het groepsgesprek, of misschien werken jullie wel met heel de school samen en betrekken jullie verschillende leeftijdsgroepen voor een dynamische interactie.

 

Onze aanpak

 

Stap 1: Wat is sociaal? Wat boeit jouw leerlingen in de virtuele wereld van sociale media en apps? Welke zijn leuk om te delen en hoe sociaal zijn ze? 

Stap 2: De gedragscode, weet jij hoe veilig en met respect online te navigeren? Ga een interactief gesprek aan met alle leerlingen en leer alles over ‘netiquette’.  

Stap 3: Jullie maken met heel de school een eigen gedragscode op een leuke en positieve manier! Samen delen en leren is de boodschap! 

Stap 4: Stuur ons het digitaal verslag van je project. Blaas ons omver met jullie plan om een positieve digitale cultuur te integreren in jullie school! 

Ben je overtuigd?

Schrijf je school in en ontvang onze inspiratiedoos!