Let’s stay safe and digital..op de Handelsschool

Let’s stay safe and digital..op de Handelsschool

Een facebookgroep met de leerkracht, een snapchatfotosessie in de klas en een quiz met Kahoot, gaven het startschot..
Leerlingen kwamen de klas binnen en zagen overal hun profielfoto..of een blanco blaadje met hun naam op, wanneer ze de klas binnenkwamen..
‘Hoe beveiligd zijn jouw sociale media?’
Welke comments kan ik schrijven, do’s and dont’s..
Geen krijt meer, hier tover je met je vingers elke formule en internetpagina op het bord.. zo goed als elke klas is uitgerust met een smartboard, waardoor digitale bordboeken enz.. gemakkelijk gebruikt kunnen worden. Hier worden geen bordenwissers meer uitgeklopt.

We hebben op school verschillende lessen gegeven over veilig internet..jezelf kunnen en mogen zijn op sociale media..enz..
We hebben de leerlingen laten nadenken over wat we op school allemaal aanbieden en hoe ze daar dan mee omgaan.
Veel verschillende culturen op school, veel regels en manieren van communiceren, maar als 14 verschillende nationaliteiten 8u per dag offline kunnen samenwerken, moet dat online ook werken.

Een leerling uit de informaticarichting is daar dan mee aan de slag gegaan en heeft speciaal voor jullie een website gemaakt met onze troeven en de toekomstige projecten. …. De Handelsschool = SociaalsteSchool  !!!

http://emielsmekens.com/#internetsecurity

Op 21 oktober geven we een ontbijt voor ouders, om hen ook extra te informeren..ouders willen nu eenmaal betrokken zijn..

We gaan ook een website maken voor en door de leerlingen met tips and tricks. We kunnen het world wide web niet meer wegdenken, dus denken we samen, hoe we het een veilige en aangename plaats kunnen laten blijven.

Niemand uitsluiten, correcte info geven, interessante digitale lessen en blijven lachen met geweldig grappige filmpjes..dat is onze doelstelling!

De Handelsschool - Aalst

Links